SAMEN STERK TEGEN ZIEKTE!

ORGANISATIES

RADIORG vzw/asbl 

Rare Diseases Organisation Belgium

+32 478 727 703

info@radiorg.be

 www.radiorg.be


Siope Europe 

The European Society for Paediatric Oncology 

Avenue E. Mounier 83

1200 Belgium

office@siope.eu

+32 2 775 02 12

https://www.siope.eu 

 BELGIË

ThreeAndMore is een gratis community platform dat alle middelen combineert die je nodig hebt om je verenigingen uit te bouwen, te beheren, én je leden te laten participeren.

Website: https://www.3nm.com/Zoek je lotgenoten? Informatie? Studies? Hier moet je zijn! Wij steunen dit project! 

Website: https://www.esperity.com/ • Een platform voor open innovatie in de ruime witte economie
 • Een sterk en breed netwerk dat partnerschappen creëert en stimuleert
 • Een multidisciplinaire aanpak met ondernemingen, zorgactoren, patiëntengroepen en kenniscentra uit gans Vlaanderen en Brussel
 • Een link tussen kennis, technologie, business en co-sumentdie de gezondheidszorg verbetert en de economie een enorme stimulans geeft
 • Een specifieke ledenwerking van Voka - Vlaams Netwerk van Ondernemingen

Website: http://www.healthcommunity.bevzw Kleine Prins bestaat 40 jaar en ze startten vanuit ervaringsdeskundigheid. Ze begeleiden en ondersteunen gezinnen uit Limburg. We gingen een samenwerking aan en samen met Toverstafje en Ons Steentje beogen we om al de gezinnen te kunnen ondersteunen.  

Website: http://www.vzwkleineprins.beBednet dragen we een warm hart toe, deze organisatie maakt een verschil voor vele kinderen die niet naar school kunnen omwille van ziekte. Ze zorgen ervoor dat kinderen toch nog onderwijs kunnen volgen van thuis uit of vanuit het ziekenhuis. 
Website: http://www.bednet.beOnze gezinnen kunnen vaak een "pauze" gebruiken. "Beyond The Moon" regelt onder specifieke voorwaarden vakanties voor hen. We zijn dan ook blij dat we gezinnen kunnen doorverwijzen naar deze mooie organisatie! 

Website: http://www.beyondthemoon.orgVilla Rozerood dragen we een warm hart toe! Deze organisatie zorgt er effectief voor dat gezinnen kunnen genieten gedurende enkele dagen. Indien gewenst nemen deze prachtmensen al de taken over van de ouders zoals "verschonen, verzorgen, in bed leggen etc... de kinderen voelen zich hier echt thuis!

Website: http://www.villarozenrood.beStichting tegen Kanker speelt een belangrijke rol in drie domeinen, en dat volkomen onafhankelijk en transparant:

 • de wetenschap
 • het begeleiden van patiënten en hun familie
 • opsporing en preventie

Website: http://www.kanker.beVLK en Kom Op Tegen Kanker. 

We hadden een constructief gesprek met Marc Michils de directeur  van VLK en KOTK. We hopen in de toekomst op een sterke samenwerking zodat er meer steun kan zijn voor mensen die huidig strijden tegen kanker en waar wij als aanspreekpunt kunnen fungeren voor ouders van ernstig zieke kinderen. 
Website: www.vlk.be en www.komoptegenkanker.be

 Het Belgisch KinderKanker Steunfonds tracht om tijdens de meest donkere dagen van de zieke kinderen een bron van hoop en verstrooiing te zijn en hen meer vreugde te bezorgen. Het Belgisch KinderKanker Steunfonds zal deze gezinnen, indien nodig, ook financieel steunen.

Website: http://bkks.be • Patiëntenverenigingen samenbrengen
 • Noden en knelpunten aankaarten en helpen oplossen
 • Vertegenwoordigen en inspraak realiseren
 • Signaleren, informeren en mee beslissen

Website: http://vlaamspatientenplatform.be

 Frank en Anja De Schepper verloren hun zoontje Noah na een bange strijd verloren. Ze weten hoe belangrijk het is dat mensen donor worden om levens te redden. Hun doel leunt sterk aan bij wat we met Ons Steentje willen bereiken en samen hopen we om een vangnet te creëren opdat alle kinderen en hun ouders optimale kansen hebben. 

http://www.noah4life.be/Wij werken graag samen met deze organisatie omdat ziekte bij je kind al snel zorgt dat je financieel een zware opdoffer krijgt.  "Kietelt" zorgt alsnog voor een leuke verjaardag!

Website: www.kietelt.be Antikankerfonds (Reliable cancer therapies swiss). Deze organisatie onderzoekt vanuit privé initiatief maar ook in samenwerking met universiteiten aanvullende therapieën en behandelingen. Ook supplementen uit het buitenland en "claims" worden onderzocht. We vragen hun advies wat betreft voedingssupplementen, behandelingen in het buitenland, aanvullende behandelingen om zo ZEKER juiste informatie te kunnen geven aan ouders met vragen. 
Website: http://www.anticancerfund.org/nlWe willen ook Bring a Smile even enorm bedanken voor hun inzet die ze TVV dezelfde doelgroep. Ze maken echt een verschil door een lach op de kindjes hun gezicht te toveren.
website: http://www.bringasmile.be/Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders.

Website:www.haarwensen.beWe zijn blij dat we vanaf nu jaarlijks bij de geselecteerde goede doelen horen. Volg onderstaande link om je actie te registreren via Music for life.  

Website: http://musicforlife.stubru.be/nieuwe-actieKinderkankerfonds van Yves Benoit (oncoloog in UZ Gent) Enerzijds ondersteunen ze financieel met een forfaitair bedrag gezinnen in behandeling in UZ Gent, daarnaast blijft er ook een stuk naar onderzoek gaan. Ze vangen de eerste harde financiële klappen gedeeltelijk op tijdens de eerste maanden van opname. Bij specifieke zorgen kunnen wij met vzw "Ons Steentje" voor elk kind in België een aanvraag doen bij het fonds als de nood hoog en voldoende onderbouwd is.Een samenwerking met de oudervereniging van Leuven is opgestart. We zullen samen activiteiten organiseren op de kinderkankerafdeling van UZ Leuven.
Website: http://www.kinderkankerouderverenigingleuven.be/2 mama's , ervaringsdeskundigen uit UZ Gent contacteerden ons met het idee om ook een ondersteunende vzw op te richten voor de ouders uit UZ Gent. Bovendien organiseren ze benefiets voor de kindjes die het moeilijker hebben.

Website: www.toverstafje.beVzw Prinses Harte ontwikkelt kleurrijke ‘verwenpakketten’: ridders- en prinsessenpakketten. Zo’n pakket bevat een aantal vaste onderdelen, en kan evt. uitgebreid worden.

Website: http://prinsesharte.be

 Ouders ondersteunen kinderen met kanker

Website: http://komok.beDe Vrienden van Tuki

Wil ondersteuning bieden, steun in de breedste zin van het woord aan kinderen (en hun ouders) met een levensbedreigende ziekte.

Website: https://www.tuki.rocksAnimatie voor jonge kankerpatiënten, zowel in het ziekenhuis als erbuiten.

Budgetten ter beschikking stellen aan pediatrische afdelingen voor een bezoek aan een evenement of pretpark. Bijvoorbeeld Kabouter Plop, Gert en Samson, Disney on ice, de Zoo, Walibi, Bellewaerde, etc...

Website: http://www.kindenkanker.info. Met onze jaarlijkse familiedag willen we alle kinderen die in behandeling zijn een fantastische dag amusement bezorgen. Niet enkel de kinderen worden getroffen door kinderkanker: het hele gezin gaat door een moeilijke periode. Zowel papa, mama, broer en zus, hebben nood aan een ontspannend en kosteloos dagje weg van het ziekenhuis. 

Ieder jaar weer zorgen we voor toegang tot Dierenpark Planckendael, animatie, een middagmaal en een cadeautje voor alle aanwezigen! 

Website: https://kinderkankerdag.be/nlZonnedekens

Dekens en knuffels voor zwaar en langdurig zieke kindjes

Website: http://zonnedekens.beFranstalig

Groep vrijwilligers die kinderen met leukemie, kanker of ernstige chronische aandoeningen helpen:

- financiële hulp via de sociale diensten van de ziekenhuizen 

- vervoer met privévoertuigen voor medische raadplegingen en behandelingen

- aanwezigheid van "babouchka's en babouchko's" in het ziekenhuis

- animatie door SPARADRAP CIRCUS: zang, dans, mime, clowns, verhaaltjes, sketches, grime, enz.

- activiteiten en feesten voor zieke kinderen.

Website: http://www.sunchild.be/index.php/fr/NEDERLAND

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. We zijn er niet alleen tijdens de behandeling voor je, maar ook daarna.

Website: http://vokk.nl