Rechtstreekse steun :

MIGUEL

Deze flinke jongen is Miguel, hij is geboren in Juli met een afwijking/syndroom aan de ogen waardoor een operatie zeer dringend is (binnen de 6 maanden na geboorte) zoniet zal Miguel blijvend blind worden. 
De voorzorg bracht ons in contact met de ouders aangezien de kostprijs voor de operatie 110 000 dollar bedraagt, enkel mogelijk is in America en de kans klein is dat dit terugbetaald wordt. Er valt geen tijd te verliezen!
We hebben alvast een rekening geopend vanuit ons steentje zodat je hen rechtstreeks kan steunen. 
Als je een fiscaal attest wenst kan dat al zeker voor stortingen t.e.m. december en vanaf 40 euro (vermeld het dan wel). Bedrijven krijgen een sponsornota. We hebben de mama ook aangeraden om een facebookpagina/groep te maken zodat iedereen dit proces kan volgen alsook zoeken we mee naar oplossingen om ons steentje bij te dragen ifv de #ivrk

Rekeningnummer: Deze rekening is ondertussen vereffend, het geld is doorgestort naar de rekening van de ouders. Vanuit Ons Steentje willen we iedereen bedanken die een steentje bijdroeg om Miguel te ondersteunen. 

Fiscale attesten voor particulieren ontvangt u indien er een vermelding was van adres bij de overschrijving. Sponsornota's voor bedrijven kunnen aangevraagd worden via onze vrijwillige boekhoudster Hilde: Hilde@onssteentje.be of via Mark@onssteentje.be

ADEA

 Adea is een lieve, mooie, 5-jarige meid met een stralende glimlach, maar deze glimlach begint stilletjes aan te verdwijnen. In deze lieve meid schuilt er namelijk een kwaadaardige hersenstamtumor (DIPG) die de glimlach van Adea en haar jonge lichaampje steeds meer aantast. Zo’n tumor treft slechts 5 kindjes per jaar in ons land. In België kunnen ze deze prinses jammer genoeg niet helpen, maar in Mexico is er nog hoop. Mexico heeft namelijk een vernieuwende behandeling waarbij er medicatie rechtstreeks in de tumor worden gespoten in combinatie met een immuuntherapie die het lichaam sterker moet maken. Deze therapieën zijn nog niet onderworpen aan wetenschappelijke studies waardoor de Belgische overheid ook niet tussenkomt. Ondanks het ontbreken van een wetenschappelijke basis, zijn wij er van overtuigd dat deze behandeling Adea kan helpen. Momenteel zijn er namelijk twee Belgisch lotgenootjes deze behandeling aan het ondergaan in Mexico en bij hen is er al een sterke verbetering te merken. Om deze behandeling te starten kost het al €150.000 en dat kan het hoopvolle en krachtige entourage van Adea niet alleen dragen, wij hebben jullie daarvoor nodig. Er werd een crowdfunding-pagina opgericht om de behandeling Adea mogelijk te maken waarop men een bijdrage kan storten. “VZW Ons Steentje” heeft ons geholpen om een persoonlijke rekening op te richten om geld in te zamelen voor Adea. Aangezien deze donaties formeel gezien aan de VZW zijn gericht, zijn deze 100% fiscaal aftrekbaar voor bedrijven en 40% voor particulieren vanaf een bedrag van €40. 

Steun Adea en geef het prinsesje haar mooie glimlach terug! 💛

'Adea Steunrekening Ons Steentje VZW' BE90 7360 4272 5332

Je kan ons steeds mailen: helpadea@gmail.com