Workshops

HELDERHEID IN HET CIRCUS VAN GEZONDE VOEDING

18u30

Enkel op reservatie!

Deelname (45 minuten): € 3,00 per persoon

20u30

Enkel op reservatie! 

Deelname (45 minuten): € 3,00 per persoon 


YANN DE BRUYN 

Betrouwbare informatie vinden over gezonde voeding is tegenwoordig een hele uitdaging. Voor elk artikel dat een zogenaamd wetenschappelijk feit verklaart is er een die het tegengestelde beweert. Zogenaamde deskundigen lijken het niet eens te worden, dus wie kan je dan nog geloven?

 

Veel van de verwarring en misinformatie ontstaat door de marketingcampagnes van de voedingsindustrie, die er niet voor terugschrikt om haar schadelijke producten als gezond af te schilderen in functie van meer winst.

Yann De Bruyn is al meer dan 15 jaar op zoek naar wat gezonde voeding werkelijk is. Al op jonge leeftijd ontdekte hij dat de gangbare kijk op voeding in de samenleving en in de media niet overeen komt met de realiteit.
Hij heeft jarenlang talloze tegenstrijdige informatiebronnen met elkaar vergeleken, hij studeerde voedingsleer bij dokter Geert Verhelst en hij heeft vele soorten diëten en voedingspatronen op zichzelf uitgetest.

In deze workshop legt Yann op begrijpelijke manier uit hoe de vork precies in de steel zit. Gebaseerd op betrouwbaar onderzoek van integere wetenschappers en artsen die zich niet lieten omkopen door de voedingsindustrie wordt een duidelijk verhaal verteld over wat nu precies gezond en ongezond kan genoemd worden. Een aantal hardnekkige mythes over voeding worden dan ook zonder pardon aan de deur gezet.